Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила) 5260202b
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила)

Go down

Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила) Empty Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила)

Писане  OverlOrd on Нед Сеп 16, 2012 7:15 am

DUEL MONSTER

В играта Yu-Gi-Oh! Duel Monsters, двама играчи се изправят един срещу друг в битка, демонстриращи всичко на което са способни по време на Мач, който се състои от 3 дуела. Нужни са умения, тренировки, стратегия и късмет за да се спечели всеки Мач, защото има много фактори, които играчите могат да използват за да победят опонента си. Основните битки се водят между фантастични чудовища, разделени в 20 вида, според уникалните си способности и бойни техники.Освен това, играчите могат да използват Магии, да поставят Капани, дори да променят самото бойно поле или да съединяват две Чудовища в едно по-силно такова!
КАК СЕ ПЕЧЕЛИ ДУЕЛ
Изходът от един Дуел се определя по следните Официални правила:
• Всеки играч започва Дуела с 8000 Жизнени Точки (ЖТ).
• Жизнените точки намаляват като резулатат от Калкулиране на поражението (вж. Damage Step)
Печелите Дуел ако намaлите ЖТ на опонента ви до 0. Ако той пръв постигне това с вас – Вие ГУБИТЕ.
• Ако Вие и опонентът ВИ едновременно достигнете 0 ЖТ, Дуелът се обявява за РЕМИ.
• Ако някой играч остане без карти в Дека си по време на Дуел, първият Играч неспособен да изтегли карта се обявява за ЗАГУБИЛ.
• Ако по някое време докато трае Дуела държите следните карти в ръката си , Вие печелите автоматично Дуела:
• Right Leg of the Forbidden One
• Left Leg of the Forbidden One
• Right Arm of the Forbidden One
• Left Arm of the Forbidden One
• Exodia the Forbidden One
ПЪРВИ СТЪПКИ
Как да подготвите своя Дек
Стартовият Дек съдържа всичко от което се нуждаете, за да предизвикате опонент на Дуел. Ето и основните правила за подготвяне на Вашата Колода:
• Колодата, която използвате за Дуели трябва да съдържа минимум 40 карти. Максимума е 80.
ХОД НА ИГРАТА
В съответствие с Официалните Правила, Дуелите се провеждат в следния ред:
• Ако използвате Fusion Monster карти, поставете ги с лицето надолу в зоната за Fusion Deck на Игровата Площ. Един Fusion Deck се състои от Fusion Monster карта(и), които се получават при сливане на 2 или повече чудовища по време на Дуел.
БЕЛЕЖКА: Картите във Вашия Fusion Дек НЕ се броят към минимума от 40 карти във Вашата Колода.
• За първия Дуел в Мача, решете кой да започне пръв чрез хвърляне на монета. За следващите Дуели, загубилият от предишния Дуел решава кой да е пръв.
Когато сте готови, всеки играч тегли горните 5 карти от Колодата си. Когато и двамата играчи имат по 5 карти в ръката си, Дуелът започва, по правилата за Фазите в Хода на Играта (Phases of Gameplay). Преди да научите как протича един Yu-Gi-Oh! рунд е важно да разбирате Игровата Площ и самите Карти. Разбирането на всеки един тип карти ще Ви помогне да планирате стратегии, които ще ви помогнат в стремежа ви за победа!
ИГРАЛНАТА ПЛОЩ
A. Зона за глобални магии (Field Spell):
На това място се разполагат глобалните магии (Field Spells). Само 1
глобана магия (Field Spell) може да бъде активна по време на игра. Това
означава, че ако вие сте изиграли глобална магия, и след това опонентът
ви свали друга глобална магия, вашата автоматично бива унищожена.
B. Зона за чудовищата (Monster Cards):
Тук можете да играете вашите чудовища в атакуваща (с лице нагоре)
или защитна (с лице надолу) позиция.
Важно! Зоната за чудовищата има лимит от 5 карти. Когато и 5-те
полета в тази зона бъдат заети, неможете да играете повече чудовища,
докато не се освободи място в зоната.
C. Fusion Deck Zone:
Ако играете с Fusion Monster Cards, на това място трябва
да разположите вашия Fusion Deck с лице надолу.
D. Гробище (Graveyard):
Когато някоя карта бъде унищожена, тя отива в Гробището с лицето
нагоре. Съдържанието на Гробището е всеобщо достояние и опонентът
ви може да го преглежда по всяка време. Вие също можете да
разглеждате Гробището на опонента ви. Любезно и коректно би било
преди това да поискате разрешението му.
E. Зона за магически карти и карти-капани(Spell&Trap Card Zone):
Магическите карти и картите-капани могат да бъдат играни с лице нагоре или с лице надолу в 5-те полета на тази зона.
Важно! Зоната за магически карти и карти-капани има лимит от 5 карти. Когато всичките 5 полета в нея бъдат заети, повече никакви магически карти (с изключение на глобалните магии – Field Spells) или карти-капани не могат да бъдат играни докато не се освободи поле в зоната.
F. Зона за дека:
Тук слагате дека си с лицето надолу.Разбира се, можете да играете Yu-Gi-Oh и без игрална площ, просто разполагайте картите така, че да е ясно коя каква роля играе.
Кратък речник на термините
Активиране (Activate) – Когато използвате ефекта на магическа карта (Spell Card), карта-капан (Trap Card) или на някое чудовище (Effect Monster), вие “активирате” този ефект. Когато активирате даден ефект, това става незабавно.
Поставяне (Set) – Действието на карта, сложена с лицето надолу не е моментален. Разположено с лицето надолу чудовище не се счита за призовано, докато картата не бъде обърната с лицето нагоре. Дадено чудовище може да бъде сложено в игра с лице надолу само в защитна позиция, като картата се слага хоризонтално на игралната площ. За справка призованите чудовища в атакуваща позиция се слагат с лице нагоре и вертикално на игралната площ. Магическите карти и капаните също се слагат вертикално на игралната площ.
Унищожен (Destroyed) – Карта, която отива в Гробището се счита за унищожена.
Изваден от игра (Removed from Play) – Карта, която е извадена извън играта не отива в Гробището. Вместо това тя се оставя отстрани и не може да участва в играта до края на текущия дуел.
ВИДОВЕ КАРТИ
Fusion Monster Cards
По време на вашия ход, ако имате картата “Polymerization” и необходимите за Обединяването чудовища (в игра или в ръката ви), можете да извършите Обединяването чрез активиране на тази карта. Този вид призоваване се счита за Специално (вж. Special Summon).
Когато извършвате Обединяване (Fusion), изберете съответната Fusion Monster Card от вашият Fusion дек и я поставете върху свободно поле в зоната на чудовищата в атакуваща или защитна позиция с лицето нагоре. Необходимите за Обединяването чудовища, както и картата “Polymerization”, чрез която се осъществява обединяването биват унищожени и отиват в Гробището.
Когато Fusion Monster бъде унищожено, то отива в гробището. Ако Fusion Monster Card бъде върнато в ръката ви (от игралното поле или от гробището), поставете го обратно върху Fusion Deck зоната.
Бележка: Тъй като Обединяването (Fusion) се счита за специално призоваване (Special Summon), призованото чудовище е защитено от карти от типа на “Trap Hole”. Освен това, тъй като е специално призоваване, освен Обединяването можете да призовете (Summon) или поставите (Set) и друго чудовище в атакуваща или защитна позиция по време на хода си.
Пример:
Необходимите чудовища за призоваването на “Darkfire Dragon” (а те са “Firegrass” и “Petit Dragon”) са съответно на игралната площ и в ръката ви, и вие държите в ръка картата “Polymerization”. Обявете че ще извършвате обединяване (Fusion) и поставете “Polymerization” в зоната за магически карти и карти-капани. Изберете “Darkfire Dragon” от вашия Fusion Monster Deck и го поставете в свободно поле в зоната за чудовищатата. Запомнете, че чудовище, призовано по този начин се счита за специално призовано и ви позволява да призовете нормално чудовище в атакуваща или защитна позиция. Използваните при Обединяването карти - “Firegrass”, “Petit Dragon” и “Polymerization” – отиват в Гробището, когато завърши призоваването.
Ritual Monster Cards
По време на вашия ход, ако имате Ритуално чудовище (Ritual Monster Card) в ръката си и упоменатата на него Ритуална магическа карта (Ritual Spell Card) (в ръката или на игралното поле), както и необходимото количество чудовища, които да жертвате, можете да направите Ритуално призоваване чрез активиране на Ритуалната магическа карта (Ritual Spell Card). В този случай Ритуалното Чудовище се поставя с лицето нагоре в свободно поле от зоната за Чудовища в Защитна или Атакуваща позиция. Жертваните Чудовища (Tribute Monsters) и Ритуалната Карта, използвани за Ритуалното Призоваване се унищоват и отиват в Гробището.
Когато едно Ритуално Чудовище бъде унищожено, то бива изпратено в гробището. Ако Ритуалното Чудовище бъде върнато в ръката Ви, не можете да го поставите отново на Игралното Поле без да извършите ново Ритуално Призоваване. Чудовище призовано на полето по такъв начин се счита за Специално Призоваване и извършилият го играч има право нормално да призове още едно чудовище в атакуваща или защитна позиция.
Effect Monster Cards
Богатият набор от EMC е разделен на следните подтипове:
• Обръщане (FLIP) – Ефектът на чудовището се активира когато картата се обърне с лицето нагоре. Ефектът се активира и в резултат на Магическа Карта (Spell) или Карта-Капан (Trap) или заради атаката на някое друго чудовище.
• Продължителен Ефект (CONTINUOUS EFFECT) – Докато Картата-Чудовище (Monster Card) е с лице нагоре на полето, нейният ефект е активен. Когато Чудовището се обърне с лице надолу или отиде в Гробището, ефектът му престава да бъде активен.
• Ефект свързан с плащане на определена цена (COST EFFECT) – Тази цена може да бъде различна за различните карти, така че четете внимателно инструкциите на картата.
• Задействащ се Ефект (TRIGGER EFFECT) – Тези карти се активират когато нанесете поражение на Жизнените Точки на опонента или когато сте изпълнили нужното действие, указано на самата карта.
• Многократно задействащ се Ефект (MULTI-TRIGGER EFFECT) – Това са специални EMC карти, които можете да активирате даже и по време на хора на опонента си.
Шест вида икони обозначават ефекта
на Магическите карти и Капани.
- Екипировка
- С Мигновено действие
- Продължителен
- Глобална магия
- Контриращ
- Ритуал


Последната промяна е направена от OverlOrd на Пет Окт 12, 2012 1:53 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

_________________
Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила) 5366843Y
OverlOrd
OverlOrd
Administrator
Administrator

Male

Брой мнения 19

Върнете се в началото Go down

Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила) Empty Re: Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила)

Писане  OverlOrd on Нед Сеп 16, 2012 7:15 am

A. Какво е Верига?”
Верига” е правило, което се използва за да може лесно да се проследи
изхода от сложни битки, в резултат от серия Магии или Карти-Капани
играни и от двамата играчи. Например, нека допуснем, че някой играч
използва Магия (Spell Card). Тази Магия (Spell Card) се поставя в
хипотетичната връзка наречена Верижна Връзка 1 (Chain Link 1). Ако
опонентът на този играч му отговори със своя Магия или Карта-Капан,
се създава Верига, като тази Магия или Карта-Капан се поставя във
Верижна Връзка 2. По този начин, Връзките се подреждат отдолу
нагоре докато и двамата играчи приключат с изиграването на карти и
пасуват. Тогава ефектите на Магиите се осъществяват последователно,
започвайки от най-ГОРНАТА Верижна Връзка, докато се стигне до най-
ДОЛНАТА – Верижна Връзка 1.
B. Шансът на опонента на отвърне
Играчът, чийто Карта-Капан или Карта-Магия е контрирана винаги
има шанс да отвърне с някакво друго изиграване – възможност да
добави още нещо във Веригата. Когато искате да добавите ефект към
Веригата, трябва да питате опонента си „Желаеш ли да продължим?”.
Ако продължите без разрешение на противника, те могат да протестират
и това да доведе до Преиграване на ситуацията (Replay).Пример: Ето
пример на една Верига(Chain):
Верижна връзка 4
Контрира капан използван срещу веригата
Верижна връзка 3
Контрира капан използван срещу веригата
Верижна връзка 2
Мигновена магия в отговор на
Верижна връзка 1
Първоначалния ефект от магия, капан или чудовище с ефект
Резултатът се определя, като се започва от последно изиграната карта, която е най-отгоре на веригата и се стига до Вериж на Връзка 1, която е най-ОТДОЛУ.
Терминология на Играта
Игра (Play) - Играта се състои от редуващи се Ходове на противниците. Всеки ход се състои от 6 Фази.
Фази (Phases) – Фазите определят реда в който играчите могат да предприемат действия по време на хода си. Всяка Фаза е ограничена до няколко специфични действия.
Ефекти по ред на изиграване
Ефекти по ред на осъществяване
Игрови Фази
Следвайте последователността на тези фази по време на игра.
A. Фаза за Теглене (Draw Phase)
По време на тази фаза, сте задължени да теглите 1 карта от върха на Колодата си. Играч, неспособен да изтегли карта се счита за загубил.
B. Фаза на Изчакване (Standby Phase)
Ако има карти на полето, които специално гласят, че в тази Фаза трябва да се предприеме някакво действие, това трябва да стане преди основната фаза. Ако няма такива карти – Пристъпете към Първата Основна Фаза (Main Phase 1).
C. Първа Основна Фаза (Main Phase 1)
По време на тази Фаза можете да Поставяте с лице надолу в защитна позиция (Set) или да играете в атакуваща позиция Чудовища (Monster), да играете Магии (Spell), и/или Капани (Trap Cards). Запомнете, че не можете да надвишите ограничението от 5 карти в Зоната за Чудовища или Зоната за Магии и Капани.По време на тази Фаза можете да променяте Атакуващата или Защитна позиция на Вашите карти, които вече са на игралното поле.Позицията на всяка карта може да се променя само по 1 път на ход, по време на Първата или Втората Основна Фаза.
Фаза на теглене (DP)
Фаза на изчакване(SP)
Първа основна фаза(MP1)
Бойна фаза(BP) (тази фаза може да се пропусне, като от MP1 се менава на EP.)
1. Начало
2. Битка
3. Нанасяне поражение
4. Край
Втора основна фаза (MP2)
Крайна фаза(EP)
Ход на другия играч
Калкулирането на Поражението (The Damage Step) разкрива как тази позиция се отразява на Дуела. В края на Първата Ви Основна Фаза, можете да изберете на преминете в Бойна Фаза или да преминете към Крайна Фаза. Играчът започнал пръв Дуела, не получава Бойна Фаза през Първия си ход.
I.Поставяне (Set) или Призоваване на Чудовища (Summon Monster Cards):
По време на която и да е Основна Фаза на Вашия ход, можете да изиграете (да Призовете или Поставите) само 1 Карта-Чудовише (Monster Card) на игралното поле. За да поставите (Set) Карта-Чудовище (Monster Card), изберете я от ръката си и я поставете хоризонтално с лицето надолу в защитна позиция на свободно място от Игралната Площ в зоната за Чудовища. За да призовете чудовище, изберете го от ръката си и го поставете вертикално с лице нагоре в Атакуваща позиция на свободно поле в Зоната за Чудовища.
a. Обикновенно Призоваване (Normal Summon)
Призоваването на чудовище без помощта на Магия или Ефект се нарича нормално призоваване. Имате право само на 1 Нормално призоваване по време на всеки свой ход. Когато играч иска да изиграе Карта-Чудовище, той избира дали да я постави в Атакуваща или Защитна позиция. За Атакуваща Позиция (Attack Position), поставете картата с лице нагоре вертикално (Призоваване (Summon)). За Защитна Позиция (Defense Position), поставете я с лице надолу и ходизонтално (Поставяне (Set)).Карта-Чудовище на Игралното Поле в защитна позиция не се счита за Призована, а за Поставена. Тя може да бъде призована с така нареченото Призоваване-Обръщане (Flip Summon).Атакуващата или Защитна позиция на едно Чудовище може да се променя сам по веднъж на ход. С изключение на специални случаи, картата остава в това положение през целия текущ ход.
Жертвено Призоваване (Tribute Summon)
Ако едно чудовище е Ниво 5 или по-високо (определя се от броя на звездички в горната дясна част на Картата-Чудовище), трябва да предложите в жертва от едно или повече Чудовища които сте вкарали преди това в Игра и да ги пратите в Гробището. Ако призовавате Чудовище от Ниво 5 или 6 трябва да предложите едно Жертвено
Чудовище. Ако Призовавате Чудовище от Ниво 7 или повече, трябва да предложите 2 Жертвени Чудовища. Жертвеното Призоваване се счита за Нормално Призоваване и не можете да извършите Нормално и Жертвено Призоваване в един и същи ход. Освен Нормално Призоваване има още 2 начина на Призоваване на Чудовища: Специално Призоваване и Призоваване-Обръщане.
b. Призоваване - Обръщане (Flip Summon)
Завъртането на една карта с лицето нагоре от Защитна в Атакуваща Позиция се нарича Обръщане. Не забравяйте, че Поставени Карти-Чудовища не се считат за Призовани. Те се считат за Призовани от момента, в който биват Обърнати с лицето нагоре. Ако обаче Чудовище поставено с лице надолу бъде обърнато с лице нагоре в резултат от ефекта на друга карта, не се счита за Обърнато Призоваване. Ако има ефект на обръщане, той се задейства в момента, в който тя бива обърната с лице нагоре.Обръщането (Flip Summon) не се счита за Нормално призоваване, така че имате право на 1 Нормално Призоваване и едно или повече Обръщания всеки ход. Ако имате няколко Чудовища с лице надолу в игра можете да Обърнете колкото от тях желаете, но не забравяйте че можете да променяте позицията на всяка карта само по веднъж на ход.
c. Специално Призоваване (Special Summon)
Едно Призоваване е Специално, когато Карта за Сливане (Fusion), Ритуал (Ritual), Магия (Spell), Капан (Traps) или ефект на някое чудовище (Monster Effects) се използва за да се постави Чудовище в игра. Специалното Призоваване е Различно от Обикновенното, така че няма ограничения за броя Специални Призовавания по време на един и същи ход. Не забравяйте да следвате указанията на картата за Специално Призоваване.
II.Поставяне или Изиграване на Магии или Капани (Set or Play Spell & Trap Cards):
С изключение на Глобалните Магии (Field Spell Cards), всеки играч има право на не повече от 5 Магии и/или капани по едно и също време в Игра в Зоната за Магии и Капани.Този лимит от 5 карти включва и Екипировката (Equip Cards), с която играч може да е екипирал Чудовище.Всяка Магия може да бъде Изиграна (с лице нагоре) или Поставена (с
лице надолу). Ако бъде Изиграна, тя се активира на момента в който влиза в Игра. Капаните трябва винаги да се поставят с лице надолу в Игра ( да бъдат Поставени) Ефектите на Магиите и Капаните са обяснени на всяка карта.
НАКРАТКО
Когато Магия бъде Изиграна (с лице нагоре в Игра), ефектът и се активира веднага след което се унищожава. Екипировка (Equip), Глобалните Магии (Field Spell Cards) и Магии с иконка за Продължителен Ефект (Continuous icon) стоят в игра.Капаните обикновено биват унищожени освен ако нямат иконка за Продължителен Ефект.
Контролиране Чудовищата на Противника
Някои Магии и Капани ви дават контрол върху Чудовищата на противника. Когато това се случи, използвайте следните правила:
• Когато вземете контрол върху Чудовище, преместете го във Вашата Зона за Чудовища.
• Всяко Чудовище под Ваш контрол се брои към ограничението от 5 Чудовища. Следвателно не можете да контролирате Чудовище на противника Ви ако Зоната Ви за Чудовища е пълна.
• Екипировката стои в Зоната за Магии или Капани на играча, който я е изиграл и се брои към ограничението му за 5 Карти в Зоната за Магии или Капани. Ефектът и не се променя, дори ако Екипировката и екипираното Чудовище са в Зоните на различни играчи.
• Чудовища под Ваш контрол могат да бъдат използвани по същия начин като Чудовища призовани от Вас: за Атака, Защита или като Жертвени Карти. Чудовища, контролирани от Вас, които са Унищожени или Принесени в Жертва се постават в Гробището на Собственика си.
D. Бойна Фаза (Battle Phase)
След като подготовките за Атака са направени в Първата Основна Фаза, навлизате в Бойната Фаза. Ако не желаете да провеждате Бойна Фаза , можете да преминете към Крайната Фаза. Запомнете, че играчът който започва първи няма право на Бойна Фаза по време на първия си ход.
НАКРАТКО
Начална стъпка (Start step)
Обявете, че желаете да навлезете в Бойната Фаза на Вашия ход. Вие и опонента Ви можете да играете Мигновенни Магии (Quick-Play Spell) или Капани (Trap Cards).
Бойна стъпка (Battle step)
Изберете и обявете 1 Чудовище, с което да атакувате и Чудовището, което желаете да атакувате. Вие и опонента Ви можете да играете Мигновенни Магии (Quick-Play Spell damage.)
Стъпка за нанасяне на поражението (Damage step)
Изчислете точките поражение на избраните Чудовища. Ако някое Чудовище има Ефект на Обръщане, добавете го веднага след пресмятането на пораженията.Ефекти на Обръшане не оказват влияние върху Чудовища, унищожени като резултат от пресмятане на поражението.
Крайна Стъпка (End step)
След като всички битки се състоят, повтаряйки Бойната и Стъпката за определяне на поражението колкото пъти се налага, след това обявете край на Бойната Фаза. Вие и опонентът Ви можете да играете Мигновенни Магии Quick-Play Spell или Капани.
I.Начална Стъпка
(Start Step)Обявете, че желаете да навлезете в Бойната Фаза на Вашия ход. Вие и опонента Ви можете да играете Мигновенни Магии (Quick-Play Spell) или Капани (Trap Cards).
II. Бойна Стъпка (Battle Step)
По време на своя ход, всеки играч има право на една атака с всяко от неговите чудовища в Атакуваща Позиция. Всяко чудовище може да атакува само по 1 път на ход. Атакуващият играч избира едно от Чудовищата си и избира едно от Чудовищата на противника като цел на атаката. Играта продължава към Стъпката за определяне на Поражението, като след това, ако атакуващият желае може да атакува и с друго чудовище. Ако противникът няма чудовище в Игра, Чудовището
нанася поражението си директно по Жизнените Точки на противника. Чудовище в Атакуваща позиция не е длъжно да атакува. В зависимост от ситуацията, можете да избирате дали да атакувате с някое Чудовище. Ако някое Чудовище атакува, то не може да бъде поставено в Защитна позиция същия ход. Освен атаките на Чудовищата и двамата играчи могат да играят Мигновенни Магии или Капани по време на тази стъпка.
III. Стъпка за определяне на поражението (Damage Step)
В тази стъпка, играчите изчисляват поражението от атаката на Чудовището. Чудовище унищожено в резултат от битката бива изпратено в Гробището на собственика си. Стъпката за определяне на поражението се провежда по начинът описан по долу. По време на Стъпката за определяне на поражението (Damage Step), могат да бъдат използвани само Магии (Spell) или Капани (Trap Cards) които променят Атаката и/или Защитата на дадено Чудовище. Освен това, те трябва да бъдат изиграни преди изчисляването на поражението. След приключване на Стъпката за определяне на поражението, върнете се към Бойната Стъпка, ако атакуващият играч желае да атакува отново с друго чудовище.


Последната промяна е направена от OverlOrd на Пет Окт 12, 2012 1:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила) 5366843Y
OverlOrd
OverlOrd
Administrator
Administrator

Male

Брой мнения 19

Върнете се в началото Go down

Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила) Empty Re: Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила)

Писане  OverlOrd on Нед Сеп 16, 2012 7:18 am

БОЙНА СТЪПКА
- изберете атакуващо чудовище
- изберете цел
- използвайте Мигновенни Магии или Капани
СТЪПКА ЗА ПОРАЖЕНИЕ (Damage Step)
- обърнете целта ако е с лице надолу
- изчислете и нанесете съответното поражение
- изпълнете ефектите (ако има такива)
- изпратете унищожените карти в гробището
КРАЙНА СТЪПКА
ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОРАЖЕНИЕТО
1) Когато Чудовището на противника е в Атакуваща Позиция.
Когато атакувате чудовище в Атакуваща Позиция, сравнете АТАКАТА НА ДВЕТЕ ЧУДОВИЩА:
a) ATK Точки на Атакуващия > ATK Точки на Противника
Резултат: Когато точките за атака на Атакуващото чудовище са повече от ATK Точки на Противниковото Чудовище, Чудовището на Опонента бива Унищожено.
Поражение: Извадете ATK Точките на Чудовището на опонента от ATK Точките на атакуващото чудовище. Този резултат се изважда от Жизнените Точки на Противника.
б) ATK Точки на Атакуващия = ATK Точки на Противника
Резултат: Когато точките ATK на двете Чудовища са равни, и двете биват Унищожени.
Поражение: Никой играч не търпи поражение. Жизнените точки си остават същите.
в) ATK Точки на Атакуващия < ATK Точки на Противника
Резултат: Когато ATK Точки на Атакуващия са по-малко от ATK Точките на противника, Атакуващото Чудовище бива Унищожено.
Поражение: Извадете ATK Точките на Атакуващото Чудовище от ATK Точките на Противниковото ЧУдовище. Този Резултат се изважда от Жизнените Точки на Атакуващия играч.
2) Когато Чудовището на Противника е в Защитна Позиция
Когато атакувате Чудовище в Защитна Позиция, СРАВНЕТЕ (ATK) АТАКАТА НА АТАКУВАЩОТО ЧУДОВИЩЕ СЪС DEF (ЗАЩИТАТА) НА АТАКУВАНОТО ЧУДОВИЩЕ
а) ATK Точки на Атакуващия > DEF Точки на Противника
Резултат: Когато точките за атака на Атакуващото съшество са повече от DEF Точки на Противниковото Чудовище, Чудовището на Опонента бива Унищожено.
Поражение: Никой играч не търпи поражение. Жизнените точки си остават същите.
б) ATK Точки на Атакуващия = DEF Точки на Противника
Резултат: Когато точките за атака на Атакуващото чудовище са равни на DEF Точки на Противниковото Чудовище, никое Чудовище не бива Унищожено.
Поражение: Никой играч не търпи поражение. Жизнените точки си остават същите.
в) ATK Точки на Атакуващия < DEF Точки на Противника
Резултат: Когато точките за атака на Атакуващото чудовище са по-малко от DEF Точки на Противниковото Чудовище, никое Чудовище е бива Унищожено.
Поражение: Извадете ATK Точки на Атакуващото Чудовище от DEF Точки на Чудовището на Опонента. Резултатът се изважда от Жизнените Точки на Атакуващия.
3) Директно Поражение : Когато Противникът ви няма Чудовища
Ако противникът Ви няма Чудовища в Игра, той получава Поражение в размер на всичките ATK Точки на Вашето Чудовище. Това поражение се изважда от Жизнените му точки.
След приключване на Стъпката за определяне на поражението, върнете се към Бойната Стъпка, ако атакуващият играч желае да атакува отново с друго същество.
IV. Крайна Стъпка (End Step)
След като всички Битки приключат, Играчът навлиза в Крайната Стъпка на своя Ход и обявява край на Бойната си Фаза.
E. Втора Основна Фаза (Main Phase 2)
Когато Бойната Фаза (Battle Phase) приключи, следва Втората Основна Фаза. Както и в Първата Основна Фаза, по време на тази Фаза можете да Поставите (Set) или да Призовете Чудовища (Monster) (ако вече не сте го сторили в Първата Основна Фаза) и да изиграете Магии (Spell), и/или Капани (Trap Cards). Запомнете, че не можете да надвишавате ограничението от 5 карти в Зоната за Чудовища или Зоната за Магии и Капани.
F. Крайна Фаза (End Phase)
Обявете края на Вашия Ход. Ако имате повече от 6 карти в Ръката си, поставете Карта от Ръката си в Гробището, докато в Ръката ви не останат точно 6 карти. Опонентът Ви започва своя Ход.
G. Край на Дуела (End of the Duel)
Повтаряйте Фазите от 1 до 6 по време на Ходовете си, докато единия Играч не спечели.
КОНСТРУИРАНЕ НА КОЛОДА
След като сте овладяли Основните Правила на Yu-Gi-Oh!, следващата Стъпка е да създадете свой собствен Дек.Това се нарича Конструиране на Колода.Правилата за това са прости, но се изисква Умение за да се сглоби силен Дек. Ето и малко съвети за Сглобяване на Силна Колода.
А. ПРАВИЛА ЗА КОНСТРУИРАНЕ НА КОЛОДА
Колодата трянбжа да се състои от минимум 40 карти. Запомнете, че повече карти означава по-малък шанс да изтеглите картите, от които се нуждаете.Затова е най-добре да се придържате към минималния брой от 40 карти.
Можете да имате по до 3 копия от всяка карта в Колодата си. Картите в Допълнителния Дек се броят към този лимит от 3 копия.Внимавайте за Забранените Карти.
B. СЪВЕТИ ЗА КОНСТРУИРАНЕ НА КОЛОДА
1) Отношението на Магии/Капани към Чудовища трябва да е 1:1
Ако тестето Ви се състои от 40 карти, броя на Чудовищата Ви е най-добре да бъде 20.
2) Играйте с Малко Чудовища от Високо Ниво
Ако имате много Чудовища от Високо Ниво няма да имате какво да Жертвате за тяхното Жертвено Призоваване.Затова, играйте с повече Чудовища от Ниво 4 или по-малко и минимален брой Чудовища от Високо Ниво.
3) Използвайте Чудовищата с ефект (Effect Monsters)
Тези карти играят важна стратегическа роля по време на дуелите. Може да създадете силна колода ако се възползвате максимално от ефектите на тези чудовища. Пример: картата “Hane-Hane” принуждава опонента ви да върне избрано от вас чудовище в ръката си. Използвайки ефекта на тази карта в подходящ момент може да ви предостави възможност директно да атакувате Жизнените точки на опонента.
4) Използвайте карти,които увеличават шанса Ви да Теглите Карти
Така увеличавате шанса си да Ви се паднат картите, които Ви трябват.

_________________
Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила) 5366843Y
OverlOrd
OverlOrd
Administrator
Administrator

Male

Брой мнения 19

Върнете се в началото Go down

Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила) Empty Re: Как се играе Yu-Gi-Oh DM ? (правила)

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите