Какво е Hamachi и как се работи с него ?

Go down

Какво е Hamachi и как се работи с него ?

Писане  OverlOrd on Съб Окт 13, 2012 12:23 pm

Hamachi е програма ,която симулира LAN връзка между 2 и повече компютъра ,прави симулация и на реален IP адрес което ви позволява да играете всички игри ,които позволяват игра в LAN и Direct IP режим !
А сега да обясня инсталацията в няколко стъпки:
1.Изтегляте програмата от тук http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=download&id=1049

2.Стартираме инсталационният файл и натискаме NEXT както обикновено


2.1.ВНИМАНИЕ Когато стигнете до екрана на тема "Сигурност" проверка на етикета кутия "Изключване уязвими услуги на Windows през Hamachi". (Тъй като Hamachi е виртуална програма за LAN, услуги, като споделяне на принтер и файлове ще бъдат достъпни за други потребители в Hamachi по подразбиране, ако това поле не е отметнато, по този начин създават възможни проблеми на защитата за вас - потребителите биха могли достъп до вашите файлове и принтери ).


3.Продължаване на щракнете върху NEXT и Hamachi ще бъдат инсталирани. Моля, обърнете внимание, че тя ще се инсталира нов мрежов адаптер име Hamachi, и този адаптер ще бъде видима, когато отидеш на мрежовите настройки на Windows.

На последната страница, махнете отметката от кутийката "Launch Hamachi". В някои случаи едно рестартиране може да се изисква да завърши инсталацията. Натиснете Finish и инсталационната програма ще завърши.


4.Кликнете върху менюто "Старт" в долния ляв ъгъл на екрана. Отидете в контролния панел и след това отидете на мрежовите връзки. Списък на мрежовите карти трябва да се появи.
В Windows Vista, отворете менюто "Старт", щракнете с десния бутон на "My Network" пряк път. Меню, ще се отвори. Изберете "Properties" от менюто. Мрежа и споделяне център трябва да отвори. В този прозорец, натиснете "Управление на мрежовите връзки" от страничната лента в лявата част на прозореца. Списък на мрежовите карти трябва да се появи.

5.Изберете "Advanced" меню в лентата с менюта, и изберете "Advanced Settings" от менюто (Windows Vista потребителите да се наложи да натиснете бутона Alt на клавиатурата, за да се появи лентата с менюта)


6.Разширени настройки прозорец. В раздела Адаптери и автомати, ще има списък с надпис "връзки". Използвайте бутоните в дясно от списъка, за да се движат Hamachi до най-горната част на списъка. (Това трябва да се направи, за да позволи Hamachi трябва да бъдат избрани първи, когато OP2 установява връзка с мрежата, в противен случай OP2 няма да можете да използвате Hamachi да създавате и да играете игри).

Щракнете върху OK и затворете прозореца Network Connections.

7.Стартирайте Hamachi, като отидете в менюто "Старт" или от иконката на "Работният плот". Най-вероятно ще ви се появят два прозореца като единият от тях е програмата а другият е прозорец за "Създаване на акаунт" или "Влизане във акаунт"
(ако не сте регистриран се регистрирайте защото това ще ви бъде нужно за да играете)

8.След като сме си направили регистрация или сме се логнали е време да разучим интерфейсът на програмата !

Ако бутона в долния ляв ъгъл не е зелено (свързан), кликнете върху, както е посочено по-горе картина на "включване". Това ще стартира на мрежа Hamachi ядрото и се свържете към сървърите посредничество Hamachi, които ви позволяват да се присъединят към виртуална мрежа, локална мрежа на Hamachi.

9.Кликнете върху "мрежа" икона, както е показано и след това щракнете върху "Присъедини се към съществуваща мрежа", както е показано по-долу (над този бутон се намира бутона "Създаване на мрежа" със негова помощ може да си създадете собствена "стая" в която да каните играчи)


10.Веднага ви излиза прозорец във който трябва да напишете ИМЕТО и ПАРОЛАТА на мрежата към която искате да се присъедините.(ако сте избрали "Създаване на мрежа" ще ви се появи същият прозорец само че в него вие избирате името и паролата на мрежата която искате да създадете)


11.Ако видите дисплей, подобно на следното, вече сте част от нашата мрежа, както и да започне играта с други потребители, които са и в мрежата.


12.Сега стартирате играта и отивате на "Duel Mode"


12.Оттам избирате "2-Players Duel"


12.После "Data from your PC"


13.Ако всичко е ОК ще ви излезе този прозорец

Сега следвайте инструкциите!

(1)Кликате на палчето "ОК"
(2)Избирате вашият "NickName"

Сега идва най ВАЖНОТО трябва да изберете дали ще ХОСТВАТЕ(създадете) или ще ГОСТУВАТЕ(ще се присъедините) към игра!!!
(3)Създавате игра и чакате някой да се присъедини.
(4)Кликате и си избирате от създадените игри.

14.ВАЖНО не забравяйте когато спрете да играете да ИЗЛЕЗЕТЕ от мрежата в Hamachi !!!!
Кликането на "Х" не ви изкарва от мрежата вие все още сте там но под "неактивна форма" (нещо като offline в skype) което е пречка тъй като пречите на др. АКТИВНИ играчи да се присъединят към нашата мрежа!!!

За да напуснете мрежата ни в Hamachi кликнете с десния бутон на заглавието на мрежата в горната част на прозореца. Няколко опции ще се появи. Изберете "Оставете мрежа" да се премахнете от мрежата Hamachi и освобождаване на място си за друг.


Забележка Потребителите които не са активни но не са и напуснали мрежата ще бъдат санкционирани !!!

_________________
OverlOrd
OverlOrd
Administrator
Administrator

Male

Брой мнения 19

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите